Vanliga linsmärken

Det finns en hel uppsjö av märken och tillverkare när det gäller månadslinser. Visst är månadslinser det mest prisvärda alternativet ofta eftersom att du kan använda dem om och om igen men priserna varierar ändå. Det finns som sagt månadslinser för de allra flesta typer av synfel, även för dig med astigmatism om den inte är allt för omfattande.

Priserna brukar variera mycket på grund av lite olika saker, dels märken, dels beroende på hur stor förpackningen är och dels beroende på ditt synfel. Några av de absolut populäraste månadslinserna idag är Frequency 55, Acuvue 2 och Air Optix. Du hittar dessa märken både hos optikern och på nätet. Dock finns det en sak som kan vara lite förvirrande när det gäller namn på märken. Vissa optikerkedjor har nämligen ”brandat” vissa märken vilket betyder att de inte heter samma hos optikern som när du köper dem på nätet.

Till exempel så heter Frequency 55 istället Standard lens och linser från Air optix heter Easyvision Elite om du köper dem hos Specsavers optik. Air optix kan även heta iWear XR Comfort om du köper dem hos Synoptik. En av de absolut största tillverkarna när det gäller linser och linsvätska är företaget Bausch & Lomb som står bakom flera av de mest kända märkena. Även Johnson & Johnson är med i den största ligan av företag på lins och linstillbehörsmarknaden.