Linsvätska

linsvatska 266x300 - Linsvätska

Vad man använder linsvätska till är inte speciellt svårt att lista ut, det är helt enkelt en vätska som du använder för att rengöra, fukta, skölja, desinfektera och förvara dina linser i. När man använder kontaktlinser som till exempel månadslinser så är linsvätska ett måste. Om du inte vill att dina ögon ska drabbas av ögonsjukdomar, infektioner, bakterier och svampar är det viktigt att du använder linsvätska och på rätt sätt. Dessutom gör du linsernas livslängd längre om du använder linsvätska.

För att i längsta möjliga mån undvika att få onödiga infektioner i ögonen bör du alltid skölja med linsvätska. Både själva linserna och etuiet som du förvarar dina linser i. När du har rengjort linsetuiet är det en bra idé att låta etuiet lufttorka. Förvarar du inte dina linser i linsvätska utan i vanligt vatten kommer linsen att suga upp alla bakterier i vattnet och behålla dem som en svamp.

Det är ingen svår sak att behandla sina linser på rätt sätt och rengöra dem med linsvätska. Du häller helt enkelt lite linsvätska i handflatan, lägger dit linsen och gnuggar försiktigt med ett finger. Tvätta alltid händerna innan du hanterar dina linser.

När du inhandlar din linsvätska brukar det alltid medfölja ett nytt etui att förvara dem i, det är bra att byta etui i alla fall varannan månad för fräschören. Det går även att köpa lite finare etuier hos optikern eller på nätet. Linsvätska är alltså ett måste som komplement till dina linser, den är speciellt framtagen för att bibehålla linsernas kvalitet, skärpa och fuktighet. Det finns olika sorters linsvätskor för olika sorters linser, en för hårda linser, en för mjuka och så vidare.